Michelin Restauranter - Danske Michelin Restauranter
De fleste har hørt
begrebet michelin restaurant, og der er ingen tvivl om at det er restauranter i
særklasse. Begrebet har da også både haft tid og de bedste intentioner til at
blive hvad det er idag. Det startede oprindeligt i Frankring, da brødrene Andre
og Edouard Michelin præsenterede verden for den første Michelin guide der
dækkede hele Frankrig. Denne guide og de høje standarder som de dengang satte,
er siden udvidet til resten af verden og er idag i mere end 20 lande.
Men hvad er det som gør
Michelin restauranter så specielle. Først og fremmest så er det nok måden
restauranterne kan erhverve deres stjerne på. For maden kan der max uddeles 3
stjerne, og een stjerne gives for den restaurant som har retter som er gode
udover det sædvanlige. 2 stjerner gives til restauranter som har så gode retter
at det er værd at tage en omvej for at prøve, hvis man alligevel er i
nabolaget. De eftertragtede 3 stjerner derimod, er til restauranter som
tilbyder noget så udsøgt, at det er en tur værd i sig selv.
Restauranterne har ingen
mulighed for at påvirke personerne som foretager disse reviews, da de er
anonyme og aldrig giver sig til kende. De er betalt af Michelin og alle deres
udgifter er dækket af dem også. Alle gæster på en restaurant kan potentielt
være en anmelder, så den eneste måde en restaurant kan holde sin høje status,
er ved hårdt arbejde.
Ved udgangen af 2009
fandtes der i hele verden kun 81 restauranter som havde 3 stjerner, og at
bedømmelserne er hårde, det vidner historien fra den kendte Københavnske
restaurant Noma om. Den restaurant har erhvervet sig 2 flotte stjerner tilbage
i 2007, men er blandt andet kåret i Restaurant Magazines som verdens tredje
bedste restaurant i 2009 og siden i 2010 hvor den vandt prisen som verdens
bedste restaurant. En pris den også vandt i 2011 0g 2012.
I 2010 kunne Danmark
prale med 11 restauranter som havde 1 stjerne og Noma med 2 stjerner. Ingen
Danske restauranter havde opnået de eftertragtede 3 stjerner. Men allerede i
2011 faldt dette til til 9 med 1 stjerne. Der er i hele Skandinavien endnu
ingen restauranter som til dato har kunne prale med 3 Michelin stjerner, og
mange håber at det måske ændres i 2012, hvor Noma måske bliver Skandinaviens
første.
Michelin restauranter
måles idag også på en masse andre kriterier, herunder kokken, som kan få
stjerner, hvor hyggeligt der er , hvilket prisneveau der er på restauranten
relativt til lokal miljøet og mange andre værdier. Men vigtigst og mest
eftertragtet er naturligvis stjernerne for maden.
Danske restauranter & kokke har de seneste år været i stor kurs. Bl.a. er Noma blevet kåret til verdens bedste restaurant i 2012, mens de de fik en flot 3. plads i 2009, kun overgået af klassiske restauranter med 3 michelinstjerner El Bulli og The Fat Duck i England. Foruden verdens bedste restaurant i 2012 fik Danmark også verdens bedste Kok i 2012, som blev Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium. Hele Danmark havde derfor forventet at den franske michelin guide ville honorere Noma med den 3 stjerne ligesom Geranium skulle have haft modtaget 2 michelinstjerner. Det skete dog ikke og årets danske resultat ser således ud: Danske restauranter med stjerner i den nye Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2012: * 2 michelinstjerner: * 1 michelinstjerne: - AOC
- Herman
- Kokkeriet
- Era Ora
- Formel B
- Kiin Kiin
- Kong Hans Kælder
- Søllerød Kro
- The Paul
* Seks nye restauranter har fÃ¥et en Bib Gourmand-udmærkelse: Orangeriet, Relæ, Enomania, Mêlée, Søren K og Skovshoved. * Tidligere har følgende restauranter modtaget Bib Gourmand udmærkelsen: Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L'Altro og Le Sommelier
--------- Tidligere artikler og beskrivelser 2012 ---------Noma - verdens bedste restaurant
Ja vi kan godt lave mad i Danmark - Faktisk har vi verdens fineste gourmet restaurant Noma. Jeg har selv har fornøjelser at spise på Noma, mad var udsøgt og betjeninger er i top. Mon ikke Noma får 3 michelinstjerner næste gang, der skal køres michelin restauranter?
Hvad adskiller Guide Michelin fra andre restaurant og hotel vejledninger?
Michelin har været i branchen for at evaluere og anbefale restauranter og hoteller i mere end et århundrede. Vi beskæftiger fuldtids professionelle inspektører, der anonymt besøge restauranter og hoteller, og vurdere dem på en række kriterier. Vores evaluering er blevet finpudset med tiden til at identificere en konsekvent høj kvalitet virksomheder, der passer til en række af budgetter og på tværs af en vifte af stilarter og køkkener.
Hvis vores inspektører er imponeret over en restaurant eller hotel, de besøger virksomheden igen. Og igen. Det er denne form for tvangspræget forskning, der gør Guide Michelin sådan en pålidelig kilde til anbefalinger. Ligegyldigt hvad den lejlighed, vi tror du vil finde, at Michelin Guide vil hjælpe dig med at gøre det perfekte valg.
Guide Michelin. Berømte anonym.
Danmark har nu 14 Michelin restauranter, den meste Kendte er Restaurant Noma, som ligeledes er blevet kåret til verdens 2. bedste restaurant.
Nedenfor kan du se listen over danske michelin restauranter. Restaurant Noma (2*)Strandgade 93 DK-1401 København K Tel. +32 96 32 97
Beskrivelse af Noma fra egen hjemmeside: Med noma ønsker vi at tilbyde et personligt, nordisk gourmetkøkken, hvor typiske tilberedningsmetoder, nordiske råvarer og vores fælles madkulturelle arvegods, udsættes for en innovativ gastronomisk tankegang. I sin yderste konsekvens ser vi det som vores udfordring at medvirke til en genrejsning af det nordiske køkken, så det favner det Nordatlantiske, og med sin velsmag og regionale egenart lyser op i verden. Det er ikke olivenolie, foie gras, soltørrede tomater og sorte oliven du vil møde på noma. Vi har rejst i Norden og fundet fænomenale råvarer, som vi får fløjet ind. Eksempelvis hestemuslinger, dybhavskrabber og jomfruhummere fra Færøerne, som vi modtager og har gående levende indtil de skal serveres. Skyr, helleflyndere, vilde laks, torsk og tang fra Island. Lam, moskusokse, bær og vand fra Grønland. På samme måde afsøger vi især Danmark, men også de øvrige nordiske lande, for at sikre forsyninger af råvarer i særklasse. Både meget dyre ting, men også oversete, beskedne ingredienser som kornsorter, gryn og bælgfrugter som du vil opleve i overraskende tilberedninger. Restaurant Kong Hans Kælder (1*) Vingaardsstræde 6 DK-1070 København K Tel. +33 11 68 68
Beskrivelse af Kong Hans fra egen hjemmeside:
Køkkenet i Kong Hans Kælder har siden starten været drevet ud fra én enkel ambition: At være blandt Europas bedste. Grundlaget er den franske gastronomis klassiske traditioner, med inspiration fra andre landes køkkener og rÃ¥varer. Dog tilstræbes stærk Skandinavisk accent og æstetik i form af mere udtrykt enkelhed. Tidligere tiders køkken kunne ikke blive flot nok; i dag skal tingene være tro mod sin oprindelse. "Jo enklere køkken, desto højere krav til rÃ¥varerne og dem der forarbejder dem" Era Ora (1*)Ovengaden neden Vandet 33 B DK-1414 København K Tel. +32 54 06 93
Beskrivelse af Era Ora fra egen hjemmeside: Ikke tilgængelig Restaurant Ensemble (1*)Tordenskjoldsgade 11 DK-1055 København K Tel. +33 11 33 52
Beskrivelse af Restaurant Ensemble fra egen hjemmeside:
Tag en lille hÃ¥ndfuld engagerede, topprofessionelle unge mennesker. Tag det gedigne, franske køkken og tilsæt moderne dansk kogekunst. Tag de ypperligste rÃ¥varer og krydr med godt hÃ¥ndværk og hjerteblod. Server med nænsomhed og følelse. Ensemble har én ambition: at hver eneste gæst forlader os sÃ¥ tilfreds, at han eller hun drømmer om at komme hurtigst muligt igen. Køkkenet Lige fra begyndelsen har innovation og præcision ned til mindste detalje været nøgleord pÃ¥ Ensemble. Vi samarbejder kun med rÃ¥vareleverandører, der kan leve 100 pct. op til den høje standard, vi selv vil give videre til vore gæster. En lang række smÃ¥, lokale producenter er med til at sikre den aldrig svigtende kvalitet hos Ensemble -“ sÃ¥ledes fÃ¥r vi grøntsager fra Lammefjorden, mejeriprodukter fra GrambogÃ¥rd, svampe fra en privat samler og ost direkte leveret fra Strasbourg. Restauranten Vi har tilstræbt at komponere interiøret, sÃ¥ det spiller perfekt sammen med den mad og vin, vi serverer -“ en symfonisk helhed uden mislyde. Vi har grundlæggende lagt vægt pÃ¥ lethed, enkelthed og minimalisme med crescendoer undervejs. Derfor har vi f.eks. valgt, at der pÃ¥ hørdugene skal ligge bestik af sølv og stÃ¥ glas af krystal. Kokke og tjenere arbejder tæt sammen i bestræbelserne pÃ¥ at leve op til de høje krav, vi forventer gæsterne stiller. Det betyder, at Ensembles ansatte hver især er specialister pÃ¥ deres felt. Med et Ã¥bent køkken er kokkene fysisk til stede i restauranten -“ og med plads til maks. 45 spisende vil man som gæst pÃ¥ Ensemble altid opleve en personlig og intim stemning. Restaurant The Paul (1*)Tivoli Vesterbrogade 3 DK-1620 København V Tel. +33 75 07 77 Restaurant Formel B (1*)Vesterbrogade 182 DK-1800 Frederiksberg C Tel. +33 25 10 66 Søllerød Kro (1*)Søllerødvej 35 DK-2840 Holte Tel. +45 80 25 05 MR (1*)Kultorvet 5 DK-1151 København K Tel. +33 91 09 49 Paustian v/Bo Bech (1*)Kalkbrænderiløbskaj 2 DK-2100 København Ø Tel.+ 39 18 55 01 Restaurant Kiin Kiin (1*)Guldbergsgade 21 DK-København N Tel.+ 35 35 75 55 Restaurant Geranium (1*) (restauranten er lukket!)Kronprinsessegade 13 1306 København K Tel.+ 33 11 13 04 Restaurant Herman i Nimb (1*)Bernstorffsgade 5 1577 København V Tel.+ 88 70 00 00 Kokkeriet (1*)Kronprinsessegade 64 1306 København K Tel.+ 33 15 27 77
|
|
|
XML error: The download of the specified resource has failed.
|
|